PDM şi-a creat nouă departamente care vor acorda suport şi expertiză Parlamentului şi Guvernului

Embed:

Partidul Democrat din Moldova şi-a creat nouă departamente care vor acorda suport şi expertiză Parlamentului şi Guvernului. Domeniile de activitate ţin de Integrarea Europeană, Economie, Sănătate, dar şi Securitatea statului. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, după prima şedinţă săptămânală a partidului din acest an.

"Sensul acestor departamente este că ele sunt constituite din specialişti şi profesionişti, în primul rând din cadrul PD, dar şi din afara partidului. În contextul în care aceste departamente trebuie să promoveze nişte idei, nişte propuneri care să fie în beneficiul Republicii Moldova şi promovate de PDM", a spus purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Potrivit lui Gamurari, crearea departamentelor de specialitate este o practică europeană. Membrii acestora şi-au început deja activitatea şi analizează modul în care a fost implementat programul politic al formaţiunii.

Ei vor elabora proiecte şi strategii pentru ministere. Purtătorul de cuvânt al PDM susţine că activitatea departamentelor nu va afecta independenţa miniştrilor tehnocraţi.

"Noi cunoaştem, de exemplu, un ministru spune că are nevoie de o întrebare, de o abordare ca să o promoveze pe plan politic al ministerului. Şi iată acest departament are o mai mare marjă, posibilitate de a analiza şi de a face un studiu. Prezintă acel raport, el este cu mult mai amplu şi el începe de la 0", a menționat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Gamurari a mai precizat că la şedinţă s-a discutat şi despre crearea unui mecanism care va ţine cât mai departe Guvernul  de campania electorală, astfel încât miniștrii să nu-şi consume energia pentru polemici politice.

El a mai ţinut să precizeze că PDM nu se va implica în războaie politice şi că va respecta promisiunile făcute cetăţenilor.

Lasă un comentariu