PDM susţine femeile. Organizaţia femeile democrate din sectorul Ciocana şi-a ales o nouă conducere

Embed:

Prezenţa femeilor în viaţa politică a Republicii Moldova este crucială pentru asigurarea unui viitor prosper. De această părere sunt femeile democrate din sectorul Ciocana, care s-au reunit ieri pentru a alege conducerea organizaţiei. 

În fruntea Organizaţiei de Femei din sectorul Ciocana a Partidului Democrat a fost aleasă, cu vot unanim, profesoara Ana Berezovschi. Noul preşedinte are ambiţii mari.

"M-a făcut să capăt şi mai mult curaj în mine, să încerc să producem democraţie în ţara noastră, aici în municipiul Chişinău şi pe cât este posibil măcar în sectorul Ciocana. Vin din domeniul educaţiei şi ştiu că este foarte mult de muncă, pentru a menţine democraţia în ţara noastră", a spus şefa Organizaţiei de Femei a PDM, sectorul Ciocana, Ana Berezovschi. 

Evenimentul a reunit peste 400 de femei, iar cele care au decis ieri să adere la Partidul Democrat sunt conştiente de rolul lor în politică.

Reprezentanţii formaţiunii cred că Republica Moldova are nevoie de o prezenţă mai mare a femeilor în viaţa publică.

"De femei a fost şi este nevoie în politică, fiindcă implicarea doamnelor în politică aduce plus valoare şi e direct proporţional impactul lor cu calitatea guvernării, fiind că ceea ce face o doamnă, face cu iscusinţă şi cu dăruire", a declarat preşedintele Organizaţiei PDM Ciocana, Nae-Simion Pleșca.

"O societate multiculturală, o societate incluzivă la fel poate fi dezvoltată doar atunci când avem mai multe femei în politică inclusiv. De aceea este foarte important să suţinem şi să motivăm femeile, dar şi să promovăm bunile practici ale femeilor din Republica Moldova care au reuşit", a zis  preşedintele Organizaţiei de Femei a PDM, Valentina Buliga.

"Avem foarte multe femei primari extraordinare, avem consilieri locali, preşedinţi de raioane, miniştri, deputaţi. Femei pur şi simplu foarte implicate în activităţile societăţii civile şi acest lucru mă bucură foarte mult. Trebuie să promovăm şi să ajutăm acele femei care îşi doresc să participe în activităţile politice", a afirmat preşedintele Organizaţiei municipale de Femei a PDM, Monica Babuc.

Organizaţia de Femei a Partidului Democrat din Moldova are peste 27 de mii de membri.

Lasă un comentariu