A fost lansat un nou serviciu de taxi cu motocicleta. Amatorii de senzaţii tari pot opta pentru călătorii neobișnuite

Embed:

Taxi pe două roţi. Amatorii de senzaţii tari şi călătorii rapide pot opta, de acum încolo, pentru serviciul de taximetrie cu motocicleta. Acesta a fost deschis recent în Capitală, iar o călătorie este de două ori mai scumpă decât una obişnuită cu automobilul. Banii obţinuţi de la clienţi vor fi folosiţi pentru întreţinerea unei organizaţii neguvernamentale pentru motociclişti. 

Şoferii noului serviciu sunt motociclişti cu o experienţă de condus de cel puţin cinci ani. Înainte ca pasagerii să urce pe şa, ei sunt echipaţi corespunzător şi primesc instrucţiuni privind măsurile de securitate. Mai mult, călătorii beneficiază şi de asigurare de sănătate.

"Fiecare călător va primi cască, armură, cotiere, genunchiere şi chiar o vestă, care îi va atenţiona pe ceilalţi participanţi la trafic că această persoană este un pasager", a spus organizatorul, Eva Cleimeonova.

"Pasagerul trebuie să stea liniştit, să nu se aplece în partea opusă. Când şoferul virează, călătorul nu trebuie să lunece. Pasagerul trebuie doar să se ţină de şofer", a afirmat motociclistul, Serghei Griva.

Deocamdată, doritorii pot solicita un taxi pe două roţi doar pe Facebook. În curând, va fi lansată, însă, şi o aplicaţie pentru telefonul mobil.

"Sunt şi persoane trecute de 60 de ani care vor să facă o plimbare cu motocicleta, din curiozitate. Majoritatea percep acest serviciu drept o distracţie", a menționat organizatorul, Eva Cleimeonova.

Totuşi, nu toţi moldovenii spun că s-ar încumeta să urce pe o motocicletă cu un necunoscut. 

Preţul unei călătorii cu motocicleta începe de la 60 de lei, în funcţie de distanţă. Serviciul are, în prezent, 10 motociclete.

Lasă un comentariu