Pe marginea prăpastiei! Patru case din orașul Ceadîr-Lunga riscă să se prăbuşească în urma alunecărilor de teren

Embed:

Patru case din orașul Ceadîr-Lunga riscă să se prăbuşească, din cauza alunecărilor de teren. Locuinţele se află în apropierea unei prăpastii uriaşe, care s-a extins în urma ninsorilor din luna aprilie. Autorităţile locale spun că, pentru a opri surparea pământului, au nevoie de 100 de mii de lei, pe care, însă, nu îi au.

"Anul trecut, când au fost ploi, o porţiune de trei metri de pământ s-a surpat. A fost zăpadă şi, din nou, au fost alunecări. Cade şi gardul. Această bucată de gard se ţine în acest nuc", a spus locuitoarea oraşului Ceadîr-Lunga, Ana Barbăneagră.

Casa Anei Barbăneagră se află chiar pe marginea prăpastiei provocate de alunecările de teren. Hăul are 20 de metri adâncime şi se întinde pe aproape un hectar. Femeia spune că stă cu frica-n sân, întrucât locuinţa ei riscă să fie înghiţită de râpă. În aceeaşi situaţie se află încă trei vecini.

Dacă alunecările de teren vor continua, cele patru locuinţe vor rămâne izolate de restul orașului. Pentru a nu pune în pericol viaţa locuitorilor, accesul transportului a fost interzis pe porţiunea de drum afectată de surpări.

Primarul oraşului spune că le-a cerut ajutor autorităților autonomiei găgăuze.

"M-am adresat Comitetului Executiv al Găgăuziei şi Adunării Populare a Găgăuziei. Această porţiune de drum prezenta pericol pentru oameni şi până acum, deoarece se află în preajma prăpastiei. Din cauza precipitaţiilor, în special a zăpezii, pământul a început să alunece", a afirmat primarul oraşului Ceadîr-Lunga, Anatolii Topal.

Reprezentanții Serviciului Situațiilor Excepționale au confirmat că există pericolul alunecărilor de teren şi că cel puţin o casă dintre cele patru, aflate pe marginea prăpastiei, riscă să se prăbuşească.

Lasă un comentariu