Percheziții la Primăria Bălți! Fostul viceprimar, Igor Şeremet, bănuit de abuz în serviciu

Embed:

Fostul viceprimar al municipiului Bălţi, Igor Şeremet, şi un funcţionar sunt bănuiţi într-un dosar penal privind abuz în serviciu la Primăria Bălţi. Ei colaborează cu ancheta, de aceea nu au fost reţinuţi. Procurorii anticorupţie au descins azi în sediul Primăriei şi au ridicat acte și contracte de achiziţie a mai multor bunuri. Potrivit lor, factori de decizie din autoritatea locală ar fi trucat o licitaţie. 

Mai exact, i-au solicitat unei companii private, în perioada crizei deşeurilor din oraş, să amplaseze în municipiu 100 de tomberoane şi să transfere 600 de mii de lei pe contul unei companii private. Banii însă nu au fost cheltuiţi pentru treburile oraşului, dar pentru chestiuni personale.

Drept urmare, compania respectivă a fost protejată de către comisia de licitaţie a municipiului Bălţi şi a câştigat concursul de achiziţie a tomberoanelor, pe motiv că le avea deja cumpărate. În acest caz, au fost audiaţi peste 20 de martori, printre ei angajaţi ai Primăriei, agenţi economici şi reprezentanți ai întreprinderilor municipale. Procurorii spun că numărul bănuiţilor ar putea creşte. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă până la cinci ani de închisoare. 

Primarul interimar al oraşului Bălţi, Nicolai Grigorişin, nu a răspuns la telefon şi nici nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia.

Lasă un comentariu