Performanţă pentru sportul moldovenesc! Aaaron Cook a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de tae-kwon-do

O nouă performanţă notorie pentru sportul moldovenesc! La Campionatele Mondiale de tae-kwon-do, versiunea olimpică, desfăşurate în oraşul sud-coreean Muju, Aaron Cook, britanicul naturalizat moldovean, a câştigat medalia de bronz.

Cook s-a clasat pe locul trei în categoria de greutate de până la 80 de kilograme după ce a pierdut în semifinale în faţa azerului Beigi Harchegani.

Însă sportivul nostru şi-a asigurat medalia de bronz încă după ce s-a calificat în semifinale. În sferturi, Aarom Cook l-a învins la limită pe chinezul Sen Qiao. Pentru desemnarea câştigătorului a fost nevoie de proba video.

Aceasta este a doua medalie de bronz obținută de britanicul Aaron Cook pentru culorile moldovenești. El a mai reuşti această performanţă și în anul 2015.

Pentru medalia de bronz câştigată la Mondialele din acest an, Cook va încasa o primă din partea statului în valoare de 90.000 de lei.

La Campionatele Mondiale de tae-kwon-do, tricolorul moldav a mai fost reprezentat de către fraţii Stepan şi Vadim Dimitrov, Serghei Uscov şi Anastasia Ciuchitu.

Aaron Cook este unul dintre cei mai buni luptători de tae-kwon-do din lume. El reprezintă Republica Moldova din 2015.

Lasă un comentariu