Peste 13.000 de oameni vor primi ajutoare materiale din partea statului. Care sunt categoriile de persoane care vor beneficia de alocații

Embed:

Peste 13 mii de persoane vor primi ajutoare materiale din partea statului. Alocaţiile le vor fi oferite celor care s-au ales cu dizabilități în urma războiului din Afganistan şi conflictului de la Nistru, dar și familiile celor căzuți la datorie.

De 1.000 de lei anual vor beneficia şi cei care au participat la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl. Totodată, participanții la cel de-Al Doilea Război Mondial vor avea parte de un ajutor material anual de 10 mii de lei, iar cei antrenaţi în deminarea teritoriului şi a obiectelor, în perioada respectivă, vor primi câte cinci mii de lei.

Documentul mai prevede ca persoanele care au suportat cheltuieli de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova vor primi compensaţii în mărime de 50 la sută din suma cheltuielilor, dar nu mai mult de 50 de mii de lei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, bugetul estimat pentru achitarea acestor plăţi este de 22,2 milioane de lei. Banii au fost prevăzuţi în Legea bugetului de stat pentru anul 2018.  

Lasă un comentariu