Peste 78 de mii de moldoveni au depus declaraţii pe venit

Embed:

Peste 78 de mii de moldoveni au depus până acum declaraţiile pe venit. Termenul limită pentru aceştia a fost prelungit cu o lună, în timp ce ieri a fost ultima zi de depunere a declaraţiilor pentru persoanele juridice. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în acest an mai mulţi moldoveni au optat pentru formularul precompletat al declaraţiei.

În total, în 2017, persoanele juridice au depus 68.190 de declaraţii, dintre care 34.838 în formă electronică, iar alte 33.352 în formă scrisă.

"Totul decurge în regim normal nu sunt îmbulzeli, noi ne străduim să fim cât mai receptivi din acest motiv am lucrat şi sâmbătă şi duminică", a spus şefa serviciului de presă al Inspectoratului Fiscal, Olga Baciu.

În 2017, au fost mai mulţi moldoveni care au folosit declaraţia precompletată. Aceasta este disponibilă şi în format electronic pentru persoanele care dispun de semnătură electronică. Din numărul total de persoane fizice care au depus declaraţiile până acum aproximativ 90 la sută au utilizat acest serviciu.

După ce aţi obţinut informaţiile cu privire la veniturile anuale puteţi completa declaraţia rapidă. Astfel, introducând doar câteva cifre programul vă calculează automat suma impozitului spre achitare sau spre restituire. Astfel, pierdeţi mai puţin timp şi nu staţi la cozi.

"Avem nevoie doar de codul din buletinul de identitate pentru a îndeplini declaraţia, ceea ce ne ia foarte puţin timp şi putem să deservim un număr mai mare de contribuabili", a spus inspectorul superior Direcţia Administrare Fiscală, Elena Teleuță.

Termenul de depunere a declaraţiilor pe venit pentru persoanele fizice a fost prelungit până în data de 30 aprilie. Contribuabilii, care nu vor depune declarațiile pe venit până în data stabilită, riscă amenzi. Declaraţiile pot fi depuse la orice oficiu fiscal.

În 2016, la Fisc au fost depuse peste 260 de mii de declarații pe venit. 

Lasă un comentariu