Peter Szijjarto: Moldova merită să primească prima tranşă din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro oferită de UE

Moldova a îndeplinit condițiile pentru deblocarea primei tranșe din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro oferită de Uniunea Europeană.

Declarația a fost făcută de ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Oficialul s-a întâlnit cu omologul său moldovean, Tudor Ulianovschi, cu care a semnat un Memorandum interguvernamental privind colaborarea în domeniul mediului înconjurător.

Peter Szijjarto a declarat că urmează să-i anunțe pe colegii săi din Uniunea Europeană că prima tranșă din asistența macrofinanciară oferită ţării noastre trebuie să fie deblocată.

"Vă vom susţine în cadrul UE, vom discuta acest subiect la următorul Consiliu al Afacerilor Externe pentru ca să fie clar că Moldova şi-a îndeplinit toate cerinţele şi că prima tranşă a asistenţei macrofinanciare trebuie să fie plătită Moldovei", a spus ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

La rândul său, ministrul moldovean de Externe, Tudor Ulianovschi, a anunţat că, în toamna acestui an, va avea loc o ședință a comisiei interguvernamentale moldo-ungare privind cooperarea economică.

"Ne va permite să abordăm subiecte de importanță sporită atât în plan economic, bilateral, dar și în domeniul mediului, având în vedere faptul că acum am semnat și acordul interguvernamental cu privire la colaborarea în domeniul mediului înconjurător", a declarat ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi.

În cadrul întrevederii, cei doi miniștri şi-au făcut schimb de cadouri. Tudor Ulianovschi a primit de la omologul său de la Budapesta un balon semnat de vestitul atacant ungar Ferenc Puskas.

Lasă un comentariu