Petru Bogatu: Deblocarea asistenţei UE e o lecţie pentru PAS şi DA

Embed:

Deblocarea finanțării europene pentru Moldova ar trebui să fie o lecție de viață politică pentru PAS și alte câteva partide de opoziţie, care au transferat o luptă politică internă pe teren european.

Este opinia jurnalistului Petru Bogatu, care face referire la faptul că, anterior, aceste formaţiuni au solicitat Bruxelles-ului să nu acorde Moldovei cele 100 de milioane de euro. În cadrul emisiunii CRONICA, difuzată aseară la PRIME, Bogatu a atras atenţia că aceste partide au lovit ținte false și au făcut mult zgomot pentru nimic.

"În ciuda unor controverse din Parlamentul European, niciodată nu s-a pus problema sistării ajutorului economic pentru Republica Moldova. Acordul de asistență macrofinanciară a fost semnat joi la Bruxelles.

Acordarea asistenței financiare europene, dincolo de recunoașterea progreselor înregistrate de guvernul Filip în materie de reforme, atestă că traiectoria europeană a Republicii Moldova este ireversibilă și nu are cum fi deturnată. 

Pe de altă parte, deblocarea finanțării externe ar trebui să se constituie într-o lecție de viață politică pentru PAS și alte câteva partide care au transferat o luptă politică internă pe teren european, lovind ținte false și făcând mult zgomot pentru nimic", a spus jurnalistul Petru Bogatu.

În altă ordine de idei, Petru Bogatu a punctat că cea de-a cincea reuniune a Parteneriatului Estic, care a avut loc vineri, la Bruxelles, a schimbat registrele. Şi asta pentru că, în actul final al evenimentului, sunt remarcate aspiraţiile europene şi opţiunea europeană ale ţărilor-partenere şi se propune întărirea diferenţierii între ţările Parteneriatului, în funcţie de ambiţiile şi realizările lor în domeniul reformelor.

Bogatu a explicat că aceasta înseamnă că "Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, va constitui un grup privilegiat, care va avea posibilitatea să avanseze mai rapid pe planul integrării europene. Emisiunea CRONICA lui Bogatu este difuzată la Prime, în fiecare sâmbătă seara, imediat după Primele Ştiri.

Lasă un comentariu