Plahotniuc anunță cu cine va face alianță PDM și avertizează asupra riscului repetării greșelii de la prezidențiale

Embed:

Partidul Democrat din Moldova dă asigurări că nu luptă împotriva partidelor de dreapta, așa cum speculează unii liderii politici şi ar putea face coaliţie post-electorală cu toate formaţiunile de dreapta care vor ajunge în Parlament, după alegerile din 2018. 

Declarația a fost făcută astăzi de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc,  care a precizat însă că nu va face alianţe cu partidele antieuropene.

"Partidul Democrat nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici până în campania electorală, nici în campania electorală. Cei de dreapta nu sunt adversarii noștri politici. Partidul Democrat va fi însă un adversar foarte categoric și eficient a celor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european al țării, spre anularea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană și alte acțiuni care ar duce la o schimbare catastrofală a direcție de dezvoltare a țării", a declarat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Partidului Deocrat a calificat drept naivă şi imatură abordarea unor partide proeuropene, care deja au anunţat că refuză colaborarea post electorală cu PDM.

Mai mult, Vlad Plahotniuc a avut un mesaj şi către liderul PAS, Maia Sandu, pe care a îndemnat-o să nu repete greşeala politică de la alegerile prezidenţiale, când a pierdut în faţa lui Igor Dodon, după ce a îndepărtat electoratul PDM, exact partea de alegători care ar fi asigurat victoria candidatului de dreapta.

"Aș mai vrea să le spun celor care se vor grăbi din nou să spună că Partidul Democrat le oferă un măr otrăvit prin această poziționare, aș vrea să le spun că mărul acesta ar putea conține de fapt multe vitamine", a mai concretizat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Şedința Consiliul Național Politic al PDM, în cadrul căreia se va decide principiile de crere a creare a coaliţiei postelectorale, va avea loc la sfârșitul lunii octombrie.

Lasă un comentariu