Plaje cu nisip roz. Mii de turişti sunt dornici să se relaxeze pe litoralul insulei Creta

Plaje cu nisip roz, infrastructură dezvoltată, fortăreţe în stil veneţian şi peisaje de poveste. Cu asta reuşeşte să ademenească anual vestul insulei Creta mii de turişti dornici să se relaxeze pe litoral. 

Capitala culturală a insulei Creta este un oraş cu o bogată istorie. Chania are străduţe înguste, pline de farmec. Aleile în stil italian te duc cu gândul la Veneţia.

Fiecare al treilea turist care vizitează Creta alege să se odihnească în Chania. Anual sunt un milion şi jumătate de străini. Cei mai mulţi dintre ei, aproape 90 la sută vin din Europa. Odată ajunşi aici sunt cuceriţi de peisajele frumoase, arhitectura urbană şi diversitatea culturală.

Obiectivele turistice sunt concentrate în special în centrul vechi, care se întinde în jurul frumosului Port Veneţian.

Daca vrei să patrunzi în lumea traditională cretană trebuie neapărat să treci prin Rethymno. Simbolul oraşului este o fortăreaţa veneţiană din secolul al XIV- lea, ridicată pentru a proteja insula de piraţi, dar şi de otomani. Monumentul găzduieşte în prezent cele mai importante evenimente culturale şi oferă o panoramă magnifică asupra mării.

Plajele din Rethymno sunt ideale pentru a te bucura de soare, iar apusurile sunt de-a dreptul fascinante.

"Odihna pe Creta se diferenţiază mult de cea din Turcia, acolo unde turiştii stau doar în hotel şi pe plajă. Aici odihna este diferită. Este o insulă mare, măsoară 300 de kilometri de la un capăt la altul şi are o istorie bogată. Aici sunt multe plaje frumoase", a afirmat directorul unei agenţii de turism, Miltiadis Despotakis.

Vestul Cretei este o destinaţie interesantă şi pentru pelerini. Unul dintre cele mai cunoscute lăcaşe de cult este Mănăstirea Chrysokalitissa.

Legenda spune că în una dintre cele 99 de trepte care duc spre mănăstire, măicuţele au ascuns de turci acum 200 de ani tot aurul. O parte din el a fost apoi dezgropat pentru a fi plătite impozitele, iar cealaltă este în continuare aici. Doar cei care cred cu adevărat în puterea lui Dumnezeu pot vedea unde se află bogăţia.

Potrivit agenţiilor de turism puteţi merge pe Creta până în luna octombrie, întrucât este timp perfect pentru plajă până la sfârşitul toameni.

Lasă un comentariu