Menu

Plătiți ca să doarmă. Care este motivul pentru care finlandezilor le este permis să doarmă în timpul orelor de muncă

Chiar dacă ziua la lucru ne prinde obosiți, nu ne-am permite niciodată să ațipim la locul de muncă. Ne-am alege cu o amendă sau cel puțin cu o avertizare și probabil că am deveni subiect de glume printre colegi. Nu și în Finlanda.

Autoritățile din Helsinki au venit cu o decizia revoluționară în toată lumea, care le permite angajaților și chiar îi încurajează să doarmă la muncă. 

Se știe că finlandezii sunt, conform tuturor topurilor, cei mai fericiți oameni din lume. Acum, avem explicația. În Helsinki, a apărut o nouă tendință - somnul de zi în timpul orelor de muncă, plătite de către angajator. 

Sindicatele finlandeze au ajuns la concluzia că somnul de la amiază la locul de muncă are un efect pozitiv nu doar asupra productivității angajaților, dar și asupra bunăstării financiare a companiei în care angajaților li se permite să doarmă la amiază.

În unele firme au fost angajați specialiști care petrec ora corporativă de somn – îi învață pe angajați cum să se relaxeze și să mediteze. În timp ce în toată lumea, pentru un pui de somn în timpul orelor de muncă riști o amendă din partea angajatorilor, în Finlanda, aceștia chiar plătesc ora de somn - câte 5 euro pentru o ședință.

Poziția de somn este neobișnuită, cu picioarele în sus, pentru o circulație mai bună a sângelui și cu un suport de lemn pe post de pernă, care are scopul de a relaxa gâtul și coloana vertebrală. Totul - monitorizat, supravegheat și încurajat de experți în ale somnului și stării de bine, în general.

Sindicatele din Helsinki au ajuns la concluzia că somnul de amiază are multe beneficii. Ei spun că oamenii au nevoie de un somn de 30-60 de minute la amiază, după ce au fost efectuate sondaje în rândul angajaților a diferitelor companii.

Sondajul a scos la iveală că angajații obosesc foarte mult la locul de muncă, au un disconfort fizic de spate și articulații și visează cât mai repede să-și părăsească scaunul la sfârșitul zilei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.