Politeţea, formula magică! Astăzi este marcată Ziua cuvântului Mulţumesc

Embed:

Astăzi este marcată Ziua Internațională a cuvântului Mulțumesc. Este un bun prilej pentru a exprima recunoştinţa faţă de persoanele dragi. Oamenii spun că această formulă de politeţe îi ajută să construiască relaţii cu cei din jur. 

Unii oameni spun că recurg des la această formulă de politeţe.

Preoții îndeamnă oamenii să rostească acest cuvânt pentru a exprima gratitudinea faţă de Dumnezeu.

"Trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu și pentru aceea că ne dă ploaie la vreme. Când cineva îți face un bine în loc să zici într-u slava lui Dumnezeu zicem cu plăcere", a spus preotul Teodor Bortă.

Psihologii, la rândul lor, spun că persoanele care evită să rostească cuvântul mulţumesc nu au ajuns la maturitate. 

"Mulțumescul este un cuvânt care se învață acasă. Este cel care apropie oamenii între ei. Face ca calitatea relațiilor să fie armoniase și nu în ultimul rând crește cultura relațiilor. Oamenii noștri nu prea știu să primească și bagă cuvântul mulțumesc într-un refuz. Nu, mulțumesc", a spus psihologul Irina Novac.

Și președintele Parlamentului, Andrian Candu, şi-a exprimat gratitudinea faţă de familie şi cetăţeni, cu prilejul Zilei Internaționale a cuvântului Mulțumesc.

Șeful legislativului a scris pe pagina sa de Facebook că le mulțumește copiilor săi Daniel, Vera și Adam pentru fericita ocazie de a fi părintele lor. Andrian Candu i-a mulţumit şi soţiei sale Zuzana, pentru cei 12 ani de când sunt împreună. Preşedintele Parlamentului şi-a exprimat recunoştinţa şi faţă de colegi pentru munca și efortul depus. Andrian Candu le-a mulţumit şi cetățenilor pentru răbdare, încredere și susținere.

Ziua Internaţională a cuvântului Mulţumesc este sărbătorită începând cu anul 1994.

Lasă un comentariu