Poliţia şi Vama vor lupta mai aspru cu cei ce vând alcool

Embed:

Alcoolul ieftin şi fără acte de provenienţă poate fi cumpărat în orice localitate din ţara noastră. Tăria se vinde chiar şi la pahar, iar vânzătorii nu le pot garanta consumatorilor că produsul nu le va afecta sănătatea.

Poliţiştii promit să lupte cu acest fenomen, iar Serviciul Vamal a declarat război celor care aduc în ţară alcool de contrabandă. Acţiunile vin după ce premierul Pavel Filip a anunţat, în cadrul unei şedinţe de Guvern, că a cumpărat on-line whiskey fără timbre de acciz.

La Bălți, un bărbat și-a făcut un punct de comercializare a alcoolului contrafăcut chiar în garaj. 100 de grame de votcă sunt vândute cu trei lei, iar o sticlă de jumătate de litru - 25 de lei.

Chiar dacă au fost prinși cu paharul în mână, oamenii nu recunosc că au consumat alcool.

Nici proprietarul garajului nu recunoaște că vinde alcool.

Iar dacă nu au garaj, unii oameni vând alcool contrafăcut chiar la ei acasă.

Acest tânăr a reușit să cumpere o sticlă de vodcă fără timbru de acciz, cu 20 de lei. El spune că aici se vinde alcool de aproape două decenii.

În cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, Premierul Pavel Filip le-a spus miniştrilor că a cumpărat de pe internet zece sticle de alcool fără timbre de acciz. Filip a cerut ca instituţiile competente să ia măsuri. Inspectoratul General al Poliţiei s-a autosesizat și a dublat forțele pentru a combate comercializarea ilegală și contrafacerea alcoolului.

Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, în primele patru luni ale anului au fost înregistrate 225 de cazuri de intoxicaţii cu alcoolul.

Lasă un comentariu