Poliția va anunța pe aplicația Waze accidentele rutiere și pe ce străzi vor fi radarele

Embed:

Inspectoratul Naţional de Patrulare va atenţiona şoferii despre situaţia din trafic, inclusiv despre accidentele rutiere şi echipajele de poliţie care patrulează pe străzi, prin intermediul deja cunoscutei aplicaţii mobile Waze. Informaţia va fi oferită de serviciul Info Trafic şi va fi actualizată în timp real. 

Cu ajutorul aplicaţiei Waze, şoferii pot afla cum se circulă pe o anumită porţiune de drum sau într-o anumită localitate. Mai exact, pot vedea dacă s-au produs accidente rutiere, dacă sunt ambuteiaje sau străzi aflate în reparaţii şi chiar dacă patrulează echipaje de poliţie. Mai mult, vor vedea locurile unde sunt instalate radare.

Informaţia despre situaţia din trafic este actualizată în timp real. Iar, cu ajutorul unui singur click, şoferii pot afla, care sunt cele mai aglomerate străzi din oraş, pentru a le evita. Astfel, prin intermediul acestei aplicaţii, conducătorii auto îşi pot stabili un traseu mai accesibil şi pot ajunge mai repede la destinaţie.

"Avem în hartă toate localităţile din Republica Moldova, cu toate străzile trasate pe ea", a spus coordonatorul aplicaţiei Waze în Moldova, Liviu Lupașcu.

Informaţiile despre ambuteiaje vor fi oferite de conducătorii auto care au aplicaţia mobilă pornită. Programul urmăreşte viteza de deplasare a fiecărui şofer în parte şi actualizează datele automat. 

Informaţia despre situaţia din trafic poate fi introdusă şi manual atât de către şoferi, cât şi de poliţişti.

"Putem plasa informaţia de genul obstacol în trafic, accident rutier, nefuncţionarea semaforului, sau alte evenimente rutiere, evenimentele publice, adică evenimentele care vor avea loc pe un anumit segment de drum pe care va fi sistată circulaţia", a menționat inspectorul de patrulare, Pavel Apostol.

Waze este o aplicație care poate fi descărcată gratuit de pe internet pe telefonul mobil. Programul a fost creat în 2006 de un specialist IT din Israel, iar în prezent este folosit pe larg în cele mai aglomerate oraşe din lume.

Lasă un comentariu