Poliţistul român acuzat de pedofilie, arestat preventiv pentru 30 de zile

Embed:

Poliţistul român acuzat de pedofilie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, însă este executorie. Anterior, bărbatul şi-a recunoscut fapta. În plus, el a recunoscut şi un viol comis în 2012 asupra unei fetiţe de şapte ani din Bucureşti. El a trecut cu brio testarea psihologică de la serviciu în urmă cu 3 ani.

Şeful poliţistului pedofil a fost eliberat din funcţie pe durata cercetărilor, iar mai mulţi poliţişti şi psihologul care l-a evaluat pe suspect sunt cercetaţi disciplinar.

Pedofilul lucrează din 2010 la Poliţia Rutieră. Bărbatul este căsătorit şi are 2 copii. Anul trecut el ar fi încercat să violeze o femeie, dar nu se ştie deocamdată ce s-a întâmplat cu dosarul deschis în acest caz. Surse apropiate anchetei au declarat pentru presa din România că un alt caz de agresiune sexuală comis în 2009 ar putea să îl aibă ca autor tot pe poliţistul pedofil. Procurorii români cercetează acum 15 dosare de agresiuni sexuale în care nu a fost identificat făptaşul.

Ministrul român de Interne, Carmen Dan, a solicitat schimbarea din funcţie a şefului poliţiei române.

"Am transmis premierului cererea de schimbare din funcţie a şefului poliţiei române, chestorul de poliţie Bogdan Despescu", a afirmat ministrul Afacerilor Interne din România, Carmen Dan.

Carmen Dan a cerut explicaţii în legătură cu testările psihologice ale angajaţilor.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat că testările din prezent verifică doar dacă angajaţii îşi pot îndeplini sarcinile şi nu pot depista tulburările psihice. El a adăugat că modalitatea de testare va fi regândită.

Pe 5 ianuarie, camerele de supraveghere au înregistrat momentul în care pedofilul a urcat într-un lift dintr-un bloc din Bucureşti în care se aflau 2 copii, pe care i-a agresat sexual. Părinţii copiilor, care au alertat autorităţile, spun că fetiţa de 5 ani nu a înţeles ce i s-a întâmplat, însă băiatul de 9 ani a fost extrem de afectat şi are nevoie de consiliere psihologică.

Lasă un comentariu