Portretul fumătorului. Cei mai mulți moldoveni dependenți de nicotină au între 25 şi 54 de ani

Embed:

Fiecare al doilea moldovean care fumează, a devenit dependent de nicotină până la 19 ani. Cel puţin asta arată datele unui studiu realizat de Biroul Național de Statistică. Potrivit raportului, numărul bărbaților care fumează este de zece ori mai mare decât al femeilor.

Potrivit datelor oficiale, peste jumătate dintre fumători au vârsta cuprinsă între 25 și 54 de ani. Cel mai mult fumează însă persoanele care au peste 75 de ani. 28 la sută dintre ei fumează peste 20 de țigări pe zi. Tot atâtea ţigări fumează  fiecare al patrulea fumător care are între 45 şi 74 de ani.  

O treime dintre bărbaţii din țara noastră fumează zilnic. Jumătate dintre ei au devenit dependenţi de nicotină până la 19 ani. Numărul fumătoarelor este de zece ori mai mic decât al bărbaţilor. Însă, jumătate dintre cele care au între 45 și 54 de ani fumează peste 20 de țigări pe zi.

Studiul mai arată că în orașe sunt mai mulți fumători decât în sate. Majoritatea dintre locuitorii orașelor încep să fumeze până la 15 ani. Numărul mediu de țigări fumate zilnic în sate și orașe este egal.

Lasă un comentariu