Prejudiciu achitat! 37 de milioane de lei au ajuns pe contul Ministerului Finanţelor

Embed:

Prejudiciul în valoare de aproape 37 de milioane de lei, care, în premieră, a fost restituit statului de către persoane condamnate, a fost transferat, astăzi, pe conturile Ministerului Finanțelor.

Anunțul a fost făcut de către avocatul celor trei condamnați vizaţi. Potrivit lui, bărbaţii sunt obligați să se prezinte la Centrul de Probațiune, în fiecare lună, timp de un an.

Procurorii spun că dacă nu vor respecta aceste condiții, cei trei riscă să ajungă la puşcărie.    

"Imposibilitatea părăsirii teritoriului țării doar în anumite condiții, respectiv ceea ce stabilește și Legea, este faptul că în această perioadă de timp nu pot comite, sau cel puțin, legea îi obligă să nu comită alte infracțiuni sau contravenții", a afirmat procurorul Vitalie Busuioc.

Cei trei bărbaţi au fost învinuiţi că, în ultimii doi ani, s-au eschivat de la plata impozitelor pentru întreprinderile pe care le gestionau. La fel, ei includeau în documentele fiscale și financiare date false privind veniturile și cheltuielile.

Astfel, prejudiciul adus statului a ajuns la aproape 37 de milioane de lei.

Judecătoria municipiul Chișinău i-a condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de un an, după ce au acceptat să restituie prejudiciul cauzat.

 

Lasă un comentariu