Premieră în Moldova. Spectacolul de balet "Spartacus", jucat la TNOB

Embed:

Spectacolul de balet "Spartacus", o poveste de dragoste plină de suspans, a fost jucat ieri, în premieră, la Chişinău, în cadrul Festivalului Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu". Acesta a oferit momente de neuitat, în special pentru 35 de adolescenţi de la centrul de plasament "Preafericitul Iosif" din Capitală, care au văzut pentru prima dată un astfel de spectacol.

La spectacol au participat dansatori din România şi Japonia, care spun că au avut emoţii deosebite pe scena din Chișinău.

"Dansez „Spartacus” pentru prima dată şi sunt foarte bucuroasă. M-am antrenat mult până acum şi vreau să transmit publicului aceste sentimente", a spus balerina, Kotomi Hoshino.

"Pentru mine sunt nişte emoţii foarte mari. Este un spectacol foarte dificil, foarte greu. Sunt fericit că m-au chemat, e a doua oară când sunt aici, la Chişinău", a comentat balerinul, Vlad Mărculescu.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" le-a făcut o surpriză adolescenţilor de la centrul de plasament "Preafericitul Iosif" din Capitală şi i-a adus la spectacolul de balet.

"Deja este o tradiţie pentru noi, anual să oferim peste o sută de bilete copiilor la diferite spectacole. Oferim copiilor de la case de copii, şcoli internat, chiar şi din familii social vulnerabile, unde părinţii nu-şi permit astfel de bilete să procure", a afirmat coordonator proiect "Edelweiss", Viorica Ţurcan.

Adolescenţii spun că spectacolul i-a lăsat fără cuvinte.

Sala a fost arhiplină, iar publicul a rămas impresionat de prestaţia balerinilor.

A 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" se va încheia pe 18 septembrie. Evenimentul este organizat cu susţinerea Fundației lui Vlad PlahotniucEdelweiss” și a premierului Pavel Filip.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu