Premieră în Moldova. Un deputat PDM şi-a prezentat raportul de activitate în faţa cetăţenilor

Embed:

Pentru prima dată, un parlamentar din ţara noastră şi-a dat darea de seamă în faţa cetăţenilor. Este vorba despre deputatul democrat Elena Bacalu, care şi-a prezentat, astăzi, raportul de activitate, în faţa băştinaşilor din raionul Cahul.

Printre realizările enumerate de Elena Bacalu se numără: suportul acordat pentru renovarea mai multor instituţii de învăţământ din raion, obţinerea statutului de municipiu pentru oraşul Cahul şi deschiderea Departamentului de Medicină Urgentă şi a Secţiei Reanimare din cadrul spitalului raional.

"Ar fi bine ca fiecare deputat să vină cu un raport de activitate în faţa alegătorilor. Este votat proiectul cu Zona Economică Liberă, au fost alocate surse financiare pentru Parcul Industrial. Incubatorul de afaceri avem multe succese, realizări în medicină", a spus deputatul PDM, Elena Bacalu.

În cazul în care Parlamentul va aproba introducerea votului uninominal, prezentarea raportului de activitate în faţa cetăţenilor va deveni obligatorie pentru deputaţi. Elena Bacalu consideră că acest sistem electoral va responsabiliza parlamentarii.

"Reprezintă schimbarea modului de a gândi, de a alege şi de a acţiona a poporului nostru, el reprezintă reformarea societăţii şi înseamnă încă un pas important pe calea democraţiei în Republica Moldova", a afirmat deputatul PDM, Elena Bacalu.

După prezentare, preşedintele raionului Cahul a venit cu o solicitare către deputatul democrat.

"Am aşa o rugăminte către dumneavoastră dacă dumneavoastră aţi putea interveni pe lângă domnul prim-ministru poate ar fi bine să fie şi în teritoriu şedinţa Guvernului. Cred că această întâlnire de Guvern din teritoriu ne-ar ajuta pe noi să avem un dialog", a declarat preşedintele raionului Cahul, Ion Groza.

Locuitorii din Cahul cred că şi ceilalţi deputaţi ar trebui să-şi prezinte rapoartele de activitate.

Elena Bacalu este deputat PDM din 2014.

Lasă un comentariu