Premieră la Teatrul de Operă şi Balet

Embed:

Spectacol de balet excepţional la Teatrul Naţional de Operă „Maria Bieșu”. După 40 de ani de absenţă, în scena de la Chişinău va fi pusă piesa "Spartacus". Toţi cei pasionaţi de dans vor putea urmări spectacolul vineri.

Protagonista piesei "Spartacus" este cunoscuta balerină Cristina Terentiev.

"Este o piesă de balet stilizată, nu este una clasică. Pentru noi acest lucru este foarte interesant pentru că de fiecare dată când o piesă veche este modernizată noi încercăm să intrăm în rolul soliştilor de pe acele timpuri dar şi să adăugăm ceva nou", a spus Artista Poporului, Cristina Terentiev.

Scenograful Iurie Matei susţine că balerinii se pregătesc pentru acest spectacol de mai bine de jumătate de an. Artiştii promit un show de excepţie.

"S-a lucrat foarte mult la costume şi la decor. Am dus puţin în contemporan mai puţin stilistic fiindcă şi în scenografie s-au întâmplat mai multe lucruri pe parcursul ultimilor ani şi nu mai sunt spectacolele cele unde vedem construcţii enorme de decor", a zis scenograful Iurie Matei.

"Am încercat să păstrăm coregrafia iniţială a acestei piese, dar anii trec, iar noi deja dansăm altfel. Vor fi dansuri mai dinamice", a povestit conducătorul artistic, Natalia Corotcova.

Şi muzicienii teatrului le-au pregătit o surpriză spectatorilor. În premieră, ei vor interpreta creaţiile lui Aram Haciaturan.

"Un balet care iese din cadrul, formatului Teatrului de Operă. Pentru noi, pentru orchestră este ceva nou, ceva frumos şi sperăm să ne prezentăm la un nivel cât mai înalt", a spus dirijorul Teatrului de Operă şi Balet, Dumitru Cîrciumaru.

Preţul unui bilet la spectacol variază între 30 şi 110 lei. Pentru prima dată la Chişinău, piesa "Spartacus" a fost jucată în anul 1975, la Teatrul Academic de Stat de Operă şi Balet.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu