Premieră teatrală. La Chişinău a fost jucată opera Căsătoria secretă la Teatrul Naţional de operă şi balet Maria Bieşu

Embed:

Unica operă din Istoria teatrului mondial jucată la bis în întregime, a fost prezentată pentru prima dată şi în Moldova. Premiera spectacolului Căsătoria Secretă a avut loc aseară la Teatrul Naţional de operă şi balet Maria Bieşu. 

Căsătoria Secretă povesteşte istoria unui negustor italian, care vrea să-şi mărite cele trei fiice ale sale cu NOBILI.

"Un subiect hazliu, când vine un mire, ca să se căsătorească cu cea mai mare, şi se îndrăgosteşte de cea mai mică, până să afle în final, că cea mică este căsătorită în secret cu contabilul tatălui ei", a zis scenograful Iurie Matei.

Piesa este interpretată în limba italiană cu subtitrare în limba română.

"Această muzică, le transmite oamenilor lumină, bunătate şi satisfacţie sufletească.Ne reîntoarcem în timpurile străvechi, când nu era internet, iar oamenii comunicau privindu-se în ochi", a spus onducătorul muzical Andrei Iurchevici.

Piesa a fost jucată pentru prima dată la Teatrul Curții Imperiale din Viena cu aproape 230 de ani în urmă. Căsătoria secretă este prima operă din istoria teatrului mondial care a fost jucată la bis în întregime. Se spune că după ce a fost montată pentru prima dată la Viena, împăratul Leopold al II-lea a rămas atât de impresionat încât a cerut actorilor să repete întregul spectacol.

La Chişinău, piesa a fost montată de regizorul italian Andrea Battistini. Opera este jucată de 6 actori moldoveni, acompaniaţi de trupa de operă şi dirijorul ucrainean Andrei Iurchevici.

"Eu mă mir, că de fiecare dată, când vin la Chişinău, sala este plină. Dar mai mult mă uimeşte faptul că aveţi foarte mulţi spectatori tineri şi asta e bogăţia incredibilă a voastră", a spus regizorul Andrea Battistini.

Spectatorii au rămas încântaţi de spectacol.

Spectacolul Căsătoria secretă va putea fi vizionat şi mâine la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Maria Bieşu.

Lasă un comentariu