Preşedintele raionului Criuleni, după gratii. Iurie Andriuţa va sta 30 de zile în arest

Embed:

Preşedintele raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, reţinut miercuri pentru trucarea unor licitaţii, va petrece următoarele 30 de zile după gratii.

Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Chişinău la solicitarea procurorilor anticorupție. Tot în acest dosar, doi agenți economici suspectați de complicitate, au compărut în fața judecătorilor. Unul dintre ei a primit 30 de zile de arest la domiciliu. 

Preşedintele raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, a sperat că magistrații nu-i vor elibera mandat de arestare. 

"Este cineva doritor care vrea să se ducă la pușcărie", a spus preşedintele raionului Criuleni, Iurie Andriuţa.

"Având în vedere complexitatea infracțiunii de care este învinuit, și gravitatea faptei, sunt suficiente temeiuri rezonabile de aplicare a măsurii preventive a arestului", a menționat procurorul anticorupţie, Ion Geru.

Doi agenți economici, suspectați de complicitate la infracțiune, au compărut astăzi în fața instanței. Unul dintre ei susține că este nevinovat. El a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia nu va fi contestată de avocați. 

"Nu putem vorbi despre influență asupra rezultatelor licitațiilor. Nu am făcut așa ceva. Eu nu îl cunosc pe președintele raionului, nici pe membrii comisiei", a declarat agentul economic, Veniamin Șandrovschi.

"Nu vom contesta această decizie deoarece clientul este pentru stabilirea tuturor circumstanțelor", a specificat avocatul, Anatolie Dmitric.

Potrivit CNA, Andriuţa a trucat mai multe licitaţii în cadrul unor proiecte finanţate de UE, favorizând o singură firmă. De asemenea, preşedintele raionului este bănuit că, în scopuri personale, a promovat o companie care desfăşoară lucrări de reparaţie a unui drum local.

Dacă va fi găsit vinovat, Iurie Andriuţa riscă până la şase ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la zece ani. În acelaşi dosar, şefii a două companii de construcţii, câştigătorii acestor licitaţi, au fost reţinuţi joi pentru complicitate la infracţiune.

Lasă un comentariu