Preşedintele ţării nu acceptă noii miniştri. Igor Dodon a respins candidaturile propuse de PDM şi susţinute de coaliţia de guvernare

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a respins candidaturile la funcţiile de miniştri, propuse de PDM şi susţinute de coaliţia de guvernare. Într-o postare pe facebook, şeful statului a scris că lista candidaților la fotoliile ministeriale nu poate fi acceptată din mai multe considerente. 

Igor Dodon a respins candidaturile la funcţiile de miniştri, imediat după ce a semnat decretele de demisie ale persoanelor care au îndeplinit aceste funcţii până acum. Dodon precizează că nu acceptă aceste candidaturi, pe motiv că majoritatea ar avea probleme de integritate şi ar fi demonstrat inconsecvenţă în funcţiile pe care le-au îndeplinit anterior.

De asemenea, şeful statului consideră că remanierea guvernamentală trebuie să fie efectuată de Parlament. În aceste condiţii, nu este exclus faptul că Executivul se va adresa la Curtea Constituţională şi se va proceda exact ca şi în cazul desemnării ministrului Apărării, atunci când atribuţiile şefului statului au fost preluate, pentru câteva minute, de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Acum două zile, coaliţia de guvernare a anunţat că Executivul va avea doi vicepremieri şi cinci miniştri noi. Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că remanierea nu este dictată de lipsa profesionalismului unor miniştri, ci de faptul că se doreşte un executiv tehnocrat.

Lasă un comentariu