Prima tranșă din ajutorul financiar de 100 de milioane de euro promis de UE ar putea fi livrată până la finele anului

Embed:

Prima tranșă din ajutorul financiar de 100 de milioane de euro promis de Uniunea Europeană ar putea fi debursată până la sfârşitul acestui an. Anunţul a fost făcut de premierul Pavel Filip, care a precizat că zece dintre cele 28 de condiţii stabilite de UE pentru ca banii să poată fi livraţi au fost îndeplinite înainte de termenul prevăzut. 

"Pentru a primi prima tranșă care era preconizată pentru anul acesta, trebuie să realizăm zece condiționalități, pe care noi practic le-am realizat. Au rămas încă patru, dar și acelea sunt în curs de realizare, pentru că aceste proiecte de legi au fost votate în prima lectură în Parlament", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Prim-ministrul a menţionat că unele instituţii de presă au furnizat informaţii eronate, speculând că Guvernul nu ar fi îndeplinit condiţiile UE.

Pavel Filip a remarcat că, de la începutul anului, la bugetul de stat au fost acumulate venituri de peste patru miliarde de lei, mult peste aşteptările autorităţilor. Aşa că banii proveniţi din asistenţa macrofinanciară nu s-au regăsit în proiectul de rectificare a bugetului.

Asistenţa de 100 de milioane de euro va fi livrată ţării noastre în trei tranșe. 60 de milioane de euro sunt acordate în credit, iar 40 de milioane - sub formă de grant.

Lasă un comentariu