Prima vizită oficială! Emmanuel Macron s-a întâlnit, ieri, cu Angela Merkel

Embed:

Noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a efectuat, ieri, prima sa vizită oficială în calitate de şef de stat, în Germania. El s-a întâlnit, aseară, la Berlin, cu cancelarul Angela Merkel. Cei doi au discutat despre consolidarea relațiilor dintre Germania și Franța și modificarea actualelor tratate în scopul modernizării Uniunii Europene.

La doar o zi de la investirea în funcţia de preşedinte, Emmanuel Macron a declarat că, în următoarele luni, în Franța vor începe mai multe reforme, deoarece țara are nevoie de ele. Macron a subliniat că fără Uniunea Europeană nu ar fi pace şi prosperitate.

"Avem nevoie de o Europă mai puţin birocratică, o Europă care oferă protecţie. Asta urmează să schimbăm", a spus preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

În cadrul unei conferințe de presă comune, cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că nu exclude modificarea tratatelor Uniunii Europene. 

"Trebuie să consolidăm zona euro. Acesta nu este un lucru care să fie negociat doar pe plan interguvernamental. Dacă va trebui să modificăm tratatele, aş fi pregătită pentru acest lucru. Dar trebuie să spunem de ce le modificăm", a afirmat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Întâlnirea celor doi lideri va fi urmată de o ședință comună de guvern franco-germană în luna iulie, care va avea loc după alegerile parlamentare din Franța. 

Lasă un comentariu