Primarul general al oraşului București, Gabriela Firea, a venit la Chișinău la invitaţia edilului interimar al Capitalei, Silvia Radu

Embed:

Au îmbrăcat iile pe care şi le-au dăruit una alteia recent la Bucureşti, şi-au prins în piept mărţişoare şi şi-au dat din nou mâna, doar că de data aceasta la Chişinău.

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu a primit-o astăzi într-o vizită oficială pe edilul oraşului Bucureşti, Gabriela Firea. După ce au vorbit în faţa presei despre proiectele comune, au făcut schimb de cadouri.

Gabriela Firea a menţionat că a găsit foarte multe similitudini între ea şi Silvia Radu. 

"Amândouă am lucrat în mediul privat, ştim care sunt nevoile reale ale cetăţenilor. Şi ştim de asemenea care sunt butoanele administrative care trebuie să fie apăsate pentru ca prosperitatea să vină pentru fiecare cetăţean în parte", a spus edilul oraşului Bucureşti, Gabriela Firea.

"Am discutat în detalii cum pot fi gestionate întreprinderile municipale pentru a nu cheltui bani publici, a nu îi arunca, dar a-i realoca pentru proiecte ce ţin de interesul public. Am discutat la fel de sistemul de parcării pe care îl are Bucureşti, am discutat la fel sistemul de taxi", a declarat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Cele două primării sunt legate acum de proiecte comune. 

"Ne dorim să sprijinim la consolidarea maternităţii, deci a spitalului Numărul 1 cu o secţie de copii. Vrem să ne implicăm pentru refacerea acestei secţii în integralitatea ei", a mai adăugat edilul oraşului Bucureşti, Gabriela Firea.

La finalul conferinţei de presă, Gabriela Firea şi Silvia Radu au făcut din nou schimb de cadouri.

Silvia Radu a primit în dar o icoană a Maicii Domnului, realizată de o preoteasă.

Gabriela Firea şi Silvia Radu au vizitat şi Liceul Teoretic Mihai Eminescu. Edilul oraşului Bucureşti şi-a asumat angajamentul să se implice în renovarea şcolii. Potrivit autorităţilor de la Chişinău, pentru reparaţia imobilului sunt necesare 25 de milioane de lei.

"Dacă prin aceste parteneriate putem să realizăm şi un program concret, în beneficiul elevilor, este mult mai util decât doar să ne exprimăm anumite intenţii şi sentimente", a afirmat edilul oraşului Bucureşti, Gabriela Firea.

Elevii s-au arătat recunoscători autorităţilor de la Bucureşti şi nu au ezitat să facă poze cu cei doi primari.

Acum trei săptămâni, la București, Silvia Radu şi Gabriela Firea au semnat un program de cooperare între cele două oraşe. Primăria  Chişinău va înfiinţa o linie de transport în comun care va deservi obiectivele turistice şi culturale, iar Primăria Bucureşti îi va dona două autobuze.

De asemenea, din acest an, va fi organizat proiectul  Săptămâna teatrelor bucureştene la Chişinău şi Săptămâna teatrelor din Chişinău la Bucureşti. La fel, medicii noștri vor merge la stagii de pregătire în spitalele din capitala României, iar la vară, elevi şi studenţi din Chişinău se vor odihni în taberele din Bucureşti. 

Lasă un comentariu