Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a mers în inspecţie la cimitirul Sfântul Lazăr, cel mai mare din Europa

Embed:

În ajunul Paştelui Blajinilor, angajaţii Întreprinderii Municipale Servicii Funerare au asfaltat un trotuar destinat pietonilor pe drumul care duce spre cimitirul Sfântul Lazăr din Capitală şi au făcut curat printre morminte. Lucrările au fost efectuate după ce, săptămâna trecută, primarul interimar Silvia Radu le-a cerut responsabililor să facă ordine în cimitir şi în preajma acestuia.

Pe drumul care duce spre intrarea în cimitirul Sfântul Lazăr nu a existat niciodată un trotuar pentru pietoni, aşa că, până acum, oamenii care veneau la mormintele celor dragi erau nevoiţi să meargă printre maşini. În acest an, edilul Silvia Radu le-a cerut şefilor cimitirului şi întreprinderii "Servicii Funerare" să asfalteze un trotuar şi să amenajeze, de Blajini, o parcare pentru maşini.

"Muncitorii m-au asigurat că până mâine lucrările vor fi terminate. Mai mult ca atât va fi făcută şi o scară specială de acces", a afirmat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Pentru a se convinge că şefa Întreprinderii Servicii Funerare, Ludmila Boţan, şi directorul cimitirului, Pavel Eni, se ţin de cuvânt, primarul interimar a mers în inspecţie la cimitir.

Directorul cimitirului spune că, pentru a reuşi să facă ordine la timp, peste 50 de muncitori au lucrat zi şi noapte.

"Vizita a fost foarte plăcută de data asta. V-aţi stresat? - Nu, nu am fost stresat. Poţi să fii doar atunci când ceva nu faci sau ascunzi. O să lucrăm astăzi până la zece, mâine lucrăm toată ziua şi toată noaptea. Vreţi să ne verificaţi veniţi când doriţi", a spus directorul cimitirului Sfântul Lazăr din Capitală, Pavel Eni.

În cadrul lucrărilor, muncitorii au instalat în cimitir 40 de tomberoane. Oamenii care au venit să facă singuri ordine la mormintele celor dragi spun că schimbările sunt vizibile, iar în cimitir este mult mai curat.

După verificări, Silvia Radu s-a arătat mulţumită de lucrul muncitorilor.

"Eu cred că cimitirul este gata pentru sărbătoarea Paştele Blajinilor faţă de ce am văzut acum o săptămână în urmă. Este o diferenţă mare. Am discutat la fel să deschidem toate porţile cae sunt pe teritoriul cimitirului", a menționat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Cimitirul Sfântul Lazăr din Capitală este cel mai tânăr, dar și cel mai mare cimitir din Moldova şi chiar din Europa. Acesta se întinde pe o suprafaţă de peste două mii de kilometri pătrați şi numără peste 300 de mii de morminte.

Reporterii de la matinalul PRIMA ORĂ de la PRIME au aflat că cimitirul este amenajat după principiul unui oraș, întrucât are străzi şi sectoare. În total, aici sunt 273 de sectoare, iar în fiecare dintre acestea sunt în jur de 600 de locuri de veci.

Mulţi dintre oamenii îngropaţi aici au monumente pompoase, de zeci de mii de euro. Unele dintre acestea se spune că ar fi poleite cu aur, iar altele sunt supravegheate non-stop de camere video.

Potrivit publicației britanice Daily Mail, cimitirul de pe strada Doina este si o atracție turistică. În 2010, cimitirul a fost subiectul unui documentar realizat de HBO România, în care s-a vorbit despre viaţa groparilor care lucrează şi locuiesc aici.

Lasă un comentariu