Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, cere soluţii. Camioanele care transportă materiale de construcţie către şantiere fac mizerie pe străzile oraşului

Embed:

Camioanele care transportă materiale de construcţie către şantierele din Capitală fac mizerie pe străzile din oraş, după ce ies cu roţile murdare. Această problemă veche cu care se confruntă zilnic pietonii şi şoferii din Chişinău a ajuns acum şi în vizorul municipalităţii. Edilul interimar Silvia Radu le-a cerut responsabililor din cadrul Primăriei să găsească urgent o soluție.

Aceste imagini au fost surprinse lângă un şantier din sectorul Buiucani al Capitalei. Deşi regulamentul circulației rutiere interzice șoferilor să circule pe drumurile publice cu vehicule care au pe roți noroi sau materiale folosite în construcţie, regula nu este respectată de toţi conducătorii auto. Pentru a scăpa de amenzi, unii şefi de şantier îi pun pe muncitori să cureţe cu lopeţile noroiul de pe drum, însă această soluţie nu este eficientă.

Șoferii din Capitală sunt indignați de faptul că, din cauza mizeriei din oraş, sunt nevoiți să-şi spele mașinile de câteva ori pe săptămână.

Și pietonii sunt indignaţi de activitatea muncitorilor de pe şantiere.

Problema a ajuns în atenția primarului interimar Silvia Radu. 

"Cred că ar trebui să impunem o disciplină la acest capitol. Nu este normal ca constructorii să-și execute lucrările și apoi mașinile murdare să împrăștie glodul prin oraș, iar noi cu banii bugetari să spălăm din urma lor. Ar trebui să aibă o instalație înainte de ieșire din șantier pentru spălarea roților", a afirmat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Silvia Radu a dispus ca administratorii companiilor de construcţie să fie informaţi despre problemă și impuşi să găsească soluții pentru înlăturarea acesteia.

Lasă un comentariu