Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, furioasă pe aleşii locali. Doar șase consilieri din 51 s-au prezentat la timp la ședința CMC

Embed:

Noul primar interimar al Capitalei, Silvia Radu, i-a luat la rost pe consilierii municipali care au întârziat, astăzi, la serviciu. Asta pentru că doar şase aleşi locali din 51 au ajuns la timp la Şedinţa Consiliului Municipal Chişinău.

Mai mult, socialiştii şi liberalii nici măcar nu s-au prezentat la întrunire. Noul primar interimar i-a atenţionat pe consilieri să lase la o parte politica şi să caute soluţii pentru problemele oraşului.

"Consider acest lucru absolut inadmisibil şi inacceptabil, din motiv că consilierii primesc salariu din bugetul Primăriei pentru şedinţele Consiliului de Administrare. Primesc un salariu de zece ori mai mare decât salariul mediu al angajaţilor Primăriei", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Silvia Radu s-a arătat nemulţumită şi de faptul că o mie de solicitări ale oamenilor aşteaptă să fie aprobate, după ce au primit aviz pozitiv, iar consilierii nu se grăbesc să le examineze.

"Într-adevăr, există foarte multe chestiuni care, din cauza boicotării nemotivate a consilierilor municipali, chestiunile respective nu se examinează în şedinţa consiliului", a afirmat consilierul PPEM, Veaceslav Bulat.

Nu doar problemele organizatorice i-au dat bătăi de cap primarului interimar astăzi.

Silvia Radu nu a reţinut, însă, numele preşedintelui fracţiunii PCRM, nici chiar după ce a fost atenţionată.

"Mulţumesc mult, domnule Chirtoacă", a zis primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

La finalul şedinţei, consilierii municipali au felicitat-o pe Silvia Radu pentru noua funcţie.

"Se deschide o nouă pagină în istoria oraşului Chişinău. De la 1817 până în prezent, 200 de ani noi nu am avut o doamnă în fruntea urbei. Eu ţin să o felicit pe doamna Silvia Radu pentru acest post", a declarat consilierul municipal neafiliat, Ion Ștefăniță.

"Nu cred că ar trebui să ne axăm asupra faptului cine este în funcţia de viceprimar sau primar, dacă este femeie sau bărbat, este important ca persoana care deţine această funcţie să activeze în interesele cetăţenilor. Eu vă mulţumesc oricum pentru cuvintele pe care le-aţi spus", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Socialiştii şi liberalii, însă, au anunţat că vor depune o cerere în judecată pentru a solicita anularea deciziei de numire a Silviei Radu în funcţia de primar interimar. Cele două formaţiuni anunţă că vor ajunge şi la Curtea Constituţională.

"Anume primarul general ales în universal,direct şi liber exprimat poate să numească în funcţie de viceprimari. Un primar interimar nu poate numi un primar interimar, să fie foarte clar", a spus consilierul municipal PSRM, Ion Ceban.

"Mie mii jale de dumneaiei, cunosc în ce joc a intrat. Cred că azi prima dată a înţeles unde s-a băgat.Doamna Silvia Radu are, dacă va rămâne în funcţie mai departe, are şansa doar să aibă sprijinul socialiştilor. Noi, liberalii, în acest joc nu vom intra", a menționat președintele PL, Mihai Ghimpu.

Mai mult, Mihai Ghimpu se arată convins că Dorin Chirtoacă se va întoarce la Primărie, aşa că a îndemnat oamenii să nu participe duminica viitoare la referendum.

"Nu uitaţi că pe 19 noiembrie mai bine un pahar de vin în sănătatea mea decât să mergeţi la referendumul lui Dodon", a mai adăugat președintele PL, Mihai Ghimpu.

Silvia Radu a fost numită primar interimar al Capitalei, luni, după ce Nistor Grozavu a renunţat la funcţie pe motiv că nu este susţinut de consilierii municipali.

Silvia Radu a fost numită primar interimar al Capitalei luni, după ce Nistor Grozavu a renunţat la funcţie pe motiv că nu este susţinut de consilierii municipali.

Lasă un comentariu