Primarul interimar al Capitalei vrea mobilizare totală. Silvia Radu a anunţat priorităţile Chișinăului

Embed:

Cine nu vrea să muncească, să plece acasă. Este mesajul noului primar interimar al Capitalei pentru aleşii locali care nu-şi îndeplinesc obligaţiile.

Primii au ajuns în vizorul Silviei Radu  şeful Direcţiei Transport şi cel de la Regia Autosalubritate. Noul edil le-a cerut acestora să elaboreze planuri cu soluţii concrete, sau, în caz contrar, vor fi demişi. 

"Fie lucrăm împreună cu toţii mai serios, fie cine nu vrea să lucreze, pleacă acasă. Şi lasă locul liber pentru oameni care vor să lucreze în interesul Capitalei. Nu mă interesează ce simpatii politice aveţi. Oamenii vor de la noi soluţii la problemele pe care le au", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Una dintre problemele sesizate de noul primar interimar este ambuteiajul din Capitală. Ea le-a cerut reprezentanţilor Direcţiei Transport şi Comunicaţii să prezinte, până vineri, un plan de acţiuni concrete pentru fluidizarea traficului. 

"Dar am o foarte mare rugăminte la dumneavoastră - nu-mi aduceţi explicaţii şi poveşti de genul că nu există bani la Primărie, că nu avem posibilitate de a rezolva problemele şi avem prea multe probleme birocratice de gestiune", a mai menționat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Locuitorii Capitalei confirmă că ambuteiajele le dau, zilnic, bătăi de cap. 

Potrivit responsabililor direcţiei Transport, de vină ar fi infrastructura veche a oraşului, iar construirea unor drumuri de ocolire a sectoarelor este unica soluţie. 

"Oraşul Chişinău a fost construit cu străzile actuale pe care le avem, pentru un număr maxim de 90-100 de mii de unităţi de transport. În prezent deja avem înregistrate sunt trei sute de mii de unităţi de transport", a spus directorul adjunct al Direcţiei Transport, Vitalie Butucel.

O altă problemă sesizată de Silvia Radu este salubrizarea municipiului.

"Domnilor directori, voi sunteţi mulţi cei care sunteţi responsabili de curăţenia în Municipiului Chişinău. Unul răspunde de spaţiile verzi, altul de trotuare, altul de gunoiul stradal. Îmi fac închipuirea şi imaginaţia că chiar vă purtaţi gunoiul unul de la altul", a afirmat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Silvia Radu a cerut şi un raport despre pregătirea Capitalei pentru sezonul rece. Vineri, va fi organizată şi o şedinţă în acest sens.

Lasă un comentariu