Primii castraveţi locali. Cei mai harnici fermieri au început să recolteze castraveţii din sere

Embed:

Cei mai harnici fermieri au început să recolteze primii castraveţi autohtoni din acest an, crescuţi în sere. Este şi cazul lui Ion Hadjiu din satul Oniţcani, raionul Criuleni, care se laudă cu o roadă bogată. Agricultorul spune că legumele sale, care sunt sută la sută ecologice, vor fi puse în vânzare deja în această săptămână.

Ion Hadjiu a sperat că îşi va putea scoate la vânzare castraveţii înainte de Paşte, însă ninsorile şi vremea rece de luna trecută i-au dat planurile peste cap. Chiar şi aşa, agricultorul este convins că nu va duce lipsă de cumpărători.

"Sperăm imediat după Paşte să începem a recolta în ritmuri crescânde. Piaţa este inundată la momentul actual de castraveţi, vom face un bilanţ al cheltuielilor şi vom propune pieţei un preţ rezonabil şi mai atractiv decât concurenţii", a spus producătorul agricol Ion Hadjiu.

Primii au gustat din roada acestui an angajaţii fermierului.

În această perioadă, este în floare şi răsadul de roşii. Ion Hadjiu dă asigurări că legumele sale vor apărea în pieţe şi magazine peste o lună.

"Avem o întindere a perioadei de vegetaţie datorită lipsei de lumină solară. Preţurile la imputuri au crescut, în medie, cu 8-10 %", a zis producătorul agricol Ion Hadjiu.

În prezent, în pieţele din Capitală, un kilogram de castraveţi costă, în medie, 45 de lei, iar un kilogram de roşii în jur de 30 de lei.

Lasă un comentariu