Primul arest. Un bărbat a fost reţinut după scandalul de la Piaţa Centrală

Embed:

Primul arest în cazul scandalului vânzătorilor ambulanţi din jurul pieţei Centrale. Un bărbat care a refuzat să se conformeze ordinilor poliţiei şi a aruncat cu lăzi în carabinieri şi poliţişti a fost reţinut pentru 30 de zile. Decizia a fost luată vineri de Judecătoria Chişinău.   Unul dintre vânzătorii stradali susţine că individul reţinut îi  proteja pe cei care îşi vindeau ilegal marfa, iar în schimb, percepea taxe zilnice. 

Bărbatul din imagini, care a atacat cu diverse obiecte oamenii legii, este cel care stă în spatele vânzătorilor ambulanţi. Un tânăr, de 28 de ani, din municipiul Chişinău, a cărui identitate nu o putem face publică din motive de securitate, ne-a povestit că în vara anului 2014 a vândut legume şi fructe, recoltate în propria grădină, lângă Piaţa Centrală. Iar pentru a putea vinde marfa, atât el cât şi ceilalţi comercianţi, erau nevoiţi să-i achite acestuia taxe de protecţie. 

Tânărul afirmă că l-a filmat atunci pe bărbatul, care venea în fiecare zi la Piaţa Centrală pentru a aduna taxe ilegale. De frica lui a ezitat să facă publice imaginile video. 

El spune că va prezenta imaginile poliţiei. 

Direcţia de Poliţie Chişinău a pornit astăzi o cauză penală pentru faptul că mai multe persoane au colectat ilegal din 2014 şi până acum bani de la comercianţii din jurul Pieţii Centrală.

"Dându-se drept reprezentanţi ai administraţiei Pieţii Centrale din cadrul municipiului Chişinău. Astfel, persoanele date pe parcursul perioadei respective au încasat mijloace finaciare în proporţii deosebit de mari. Sunt suspectate cel puţin două persoane, care sunt în vizorul urmăririi penale", a declarat şeful de secţie Direcţia Poliţie Chişinău, Veaceslav Manole.

Legea prevede de la 8 până la 15 ani de puşcărie pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. Joi dimineaţa, doi carabinieri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost atacaţi cu diverse obiecte de către comercianții stradali. Vânzătorii au încercat astfel să oprească forţele de ordine să demonteze tarabele de pe străzile Bulgară și Mitropolit Varlaam.

Lasă un comentariu