Priorităţile miniştrilor! Noii membri ai Guvernului, prezentaţi colegilor

Embed:

Noii membri ai Guvernului şi-au ocupat deja fotoliile. Premierul Pavel Filip a mers cu fiecare ministru pentru a-l prezenta colegilor.La rândul lor, miniştrii au trecut în revistă  priorităţile mandatului.  

Alexandru Tănase susţine că pentru el a fost o provocare să facă parte din Guvernul Filip. El a acceptat funcţia deoarece consideră că multe lucruri din Justiţie nu merg în direcţia bună.

"Fiecare trebuie să folosească orice oportunitate de a face o schimbare cât de mică acolo unde acest lucru este posibil", a spus ministrul Justiţiei Alexandru Tănase.

Decizia lui Tănase, care a mai ocupat anterior fotoliul ministrului Justiţiei, dar şi pe cel al preşedintelui Curţii Constituţionale, a fost apreciată de premier.

"Alexandru Tănase este un judecător de mare talie şi s-a dus înapoi în prima instanţă pentru a crea precedente", a afirmat prim-ministrul, Pavel Filip.

Pe Tudor Ulianovschi îl ajteptau deja colegii de la ministerul de Externe. Premierul i-a amintit ministrului că integrarea europeană este prioritatea numărul unu a guvernării.

"Povara pe umerii ministerului de externe nu este una simplă. Noi am reuşit în perioada anului 2016-17 să revenim la discuţii bune cu partenerii noştri externi. Acum acest lucru să fie accelerat", a spus prim-ministrul, Pavel Filip.

"Ne cunoaştem forţele, capacităţile şi vom începe să lucrăm din prima zi. Desigur că povara nu este una imposibilă", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi.

Ministrul afacerilor externe al României, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu noul său omolog Tudor Ulianovschi în cadrul căreia l-a felicitat cu ocazia învestirii în funcţie. Șeful diplomației române i-a urat succes în îndeplinirea mandatului. Ministrul român a reiterat sprijinul constant al României pentru avansarea parcursului european al Moldovei. Mai mult, el i-a adresat invitația lui Tudor Ulianovschi de a efectua o vizită în România, pe care acesta a acceptat-o.

La Ministerul Sănătăţii, premierul şi ministrul Svetlana Cebotari au fost întâmpinaţi cu flori.

"Vă mulţumesc. Nici nu m-am aşteptat să-mi dea şi mie flori. Lucrul ăsta nu se întâmplă atât de des", a zis prim-ministrul, Pavel Filip.

Noul ministru a dat asigurări că toate politicile din domeniu vor corespunde intereselor oamenilor de rând şi vor fi ajustate la rigorile europene.

"A atinge satisfacția clienților și anume în oferirea serviciilor medicale și celor sociale. Vă asigur cu toată responsabilitatea că vom munci atât cât va fi necesar", a afirmat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari.

"Nu aveți timp la dispoziție pentru a vă acomoda. Imediat trebuie sa intrati pe aceasta pista de muncă și muncă intensivă, dar si eficienta", a spus prim-ministrul, Pavel Filip.

Şi noul Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici a anunţat priorităţile.

"De la noi se cere ca să avem rezultatele, dar rezultatele aceste trebuie să fie în foarte scurt timp. Problemele pe care le avem trebuie să le soluţionăm. Este vorba agricultură, despre dezvoltarea regională şi mediu", a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Liviu Volconovici.

Iar noul ministru al Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici a declarat că atragerea investiţiilor pentru dezvoltarea ţării va fi una dintre priorităţi instituţiei pe care o va conduce.

"Avem susţinere politică şi asta ne va asigura o flexibilitate şi un potenţial mai mare, avem implicarea partenerilor de dezvoltare şi dorinţa lor de a ne ajuta, a ne susţine. Trebuie să facem mai mult pentru a creşte încredere în Republica Moldova", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

"Vă doresc succes Dstră, dorindu-ne succes tuturor nouă în aceasta echipa reinovată, este echipa foarte puternică în interiorul Ministerului, oamenii cu experienţă", a zis prim-ministrul, Pavel Filip.

La rândul său, noul vicepremier pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a declarat că va continua implimentarea înţelegerilor anterioare cu Tiraspolul.

"Vom asigura memoria instituţională, vom asigura susţinalibilitate de tot ce s-a făcut bun, pentru perioada imediat următoare ne concentrăm şi să ne focusăm pe implimentarea acestora", a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Lasă un comentariu