Prizonieri ucişi de ISIS. Ostaticii ruşi ar fi fost executaţi în septembrie

Embed:

Cei doi soldați ruși, răpiţi de gruparea teroristă Statul Islamic, au fost executaţi. Informaţia a fost confirmată de autorităţile de la Moscova.

Prizonierii ar fi fost omorâţi încă la începutul lunii septembrie, pentru că nu s-ar fi supus ordinelor teroriştilor. 

În timpul contraofensivei lansate de militanţii grupării Statul Islamic, în regiunea localităţii Shula, am fost luat ostatic. Împreună cu mine, a fost luat prizonier şi Ţurcanu Grigore Mihai, născut în 1978, în regiunea Domodedovo.

Informaţia privind luarea de ostatici a devenit cunoscută abia zilele trecute, când agenţia de presă a grupării ISIS a publicat o înregistrare video, în care apar cei doi soldaţi ruşi.

Potrivit presei din Rusia, soldaţii ar fi fost obligaţi să spună, în timpul filmărilor clipului, că intră în rândurile grupării jihadiste. Prizonierii ar fi refuzat, însă, iar din această cauză au fost ucişi. Unul dintre ei se numea Grigori Țurcanu, iar numele său a bulversat presa din Moldova.

Unele surse media au scris că acesta ar fi moldovean, iar alte instituţii au precizat că bărbatul era originar din Rusia. Ministerul de Externe de la Chișinău a fost nevoit să vină cu precizări menţionând că Grigori Țurcanu NU a figurat niciodată în baza de date a registrului de stat. 

Un corespondent de la Radio Europa Liberă a reușit să ia un interviu de la fratele acestuia, care a declarat că Grigori a plecat în Siria în cadrul unui batalion cu destinație specială, nerecunoscut oficial de autoritățile de la Moscova. 

"Au fost ademeniţi cu bani şi trimişi la moarte sigură. După asta au renunţat la ei. Militarii pe contract nu pot lupta ca ei, ei sunt specialişti. Fratele meu a fost şi anterior plecat, primea regulat medalii pentru activitatea sa militară în Donbass, a spus fratele militarului ucis", Roman Țurcanu.

Potrivit fratelui său, Grigori Țurcanu a lăsat în urma sa doi copii. Cel de-al doilea militar rus ucis de ISIS este Roman Zabolotnîi, care a declarat în înregistrarea video că este originar din regiunea Rostov.

Militarii au fost capturaţi în timpul luptelor din regiunea Shula din Siria.

Lasă un comentariu