Problema rămâne nesoluţionată! Patru locuitori ai comunei Truşeni cer mai mult transport public

Embed:

Locuitorii comunei Truşeni au intrat în noul an cu probleme vechi. Deşi primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a promis, încă în luna noiembrie, că va soluţiona criza transportului public care face legătura dintre Chişinău şi Truşeni, locuitorii suburbiei se plâng că, în continuare, nu au cu ce ajunge la muncă.

Astăzi, patru oameni au protestat în faţa primăriei Capitalei, în loc de 50, câţi au fost anunţaţi. Manifestanţii au cerut ca pe linie să fie scoase mai multe microbuze de rută, iar autobuzul numărul 17 să circule până la ora 22:00. 

"Lor principalul chişinăuenii să aibă cu ce merge, dar truşenienii că sunt de la sat lasă că ţăranii vor răbda", a spus locuitorul comunei Trușeni Sergiu Godoroja.

La protest erau aşteptaţi 50 de oameni, dar în faţa Primăriei Capitalei au venit, astăzi, doar patru. Manifestanţii susţin că ceilalţi nu au avut cu ce ajunge în Chişinău, însă locuitorii comunei afirmă că pur şi simplu nu au fost anunţaţi despre această acţiune.

Localnicii confirmă, însă, că problema transportului public este una gravă.

Locuitorii din Truşeni se plâng şi de comportamentul urât al şoferilor de microbuz. 

Primarul comunei Truşeni spune că problema nu ţine de competenţa autorităţilor locale.

"Reacţionăm la toate solicitările cetăţenilor. Dar toate întrebările la direcţia transport, ei graficul îl aprobă, transportul e a lor. Cu părere de rău", a menționat primarul comunei Truşeni, Ion Apostol.

Reprezentanţii Direcţiei Transport nu au fost, astăzi, de găsit pentru comentarii. Pe de altă parte, administratorul rutei de microbuz 135, care circulă din Chişinău spre Truşeni, spune că nu ar exista nicio problemă şi că, zilnic, 25 de microbuze sunt scoase pe linie.

"Circulă după grafic în regim normal, ieri au fost mai puţine maşini că au fost şi mai puţini călători. Am fost verificaţi şi de direcţia de transport şi parcă tot normal. Ele sunt încărcate nu putem să negăm acesta", a zis, prin telefon, administratorul rutelor Sergiu Olari.

Un protest similar a avut loc în luna noiembrie, anul trecut. Atunci, primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut ca problema să fie soluţionată cât mai repede, iar în scurt timp pe ruta Chişinău - Truşeni au fost puse încă opt microbuze.

Lasă un comentariu