Proces câştigat de stat. BNM a câştigat litigiul împotriva acţionarilor MAIB

Embed:

Banca Naţională a câştigat litigiul împotriva acţionarilor "Moldova Agroindbank", care au fost blocaţi pentru acţiuni concertate, în spatele cărora ar sta Veaceslav Platon, supranumit raiderul numărul 1 din CSI.

Decizia a fost luată de Curtea de Arbitraj din Stockholm şi a fost transmisă Ministerului Justiţiei.Ministrul Vladimir Cebotari susţine că în acest caz a câştigat statul Republica Moldova.

În vara anului trecut, magistraţii instituţiei internaţionale au interzis BNM-ului să recunoască drept concertat pachetul de acţiuni al Moldova Agroindbank, până la soluţionarea litigiului şi emiterea unei decizii definitive.

Iar în primăvara lui 2016, Banca Naţională a blocat 20 de acționari de la Agroindbank, care au cumpărat 40 la sută din acțiunile băncii.

După blocarea acţiunilor, fiul lui Veaceslav Platon, în vârstă de 21 de ani, ar fi încercat, de mai multe ori, să le cumpere.

Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în cazul delapidărilor de la Banca de Economii şi la 12 ani de detenţie într-un alt dosar, pentru corupere activă.

Lasă un comentariu