Programul Prima Casă, aprobat de Guvern, atrage tot mai mulți tineri

Embed:

Tot mai mulţi tineri sunt interesaţi de programul Prima Casă care a fost aprobat de Guvern. Subiectul a fost discutat astăzi de studenţii de la Universitatea Alecu Russo din Bălţi, care au avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Tinerii spun că proiectul este unica soluţie pentru absolvenţii care sunt angajaţi cu salarii mizere.

Preşedintele Parlamentului a dat asigurări că proiectul va fi implementat în cel mai scurt timp.

"Legea o să intre în vigoare de la 1 ianuarie, o primă sumă de 70 la 100 de milioane avem marja este introdus în bugetul 2018. Asta înseamnă că noi putem 2.000 de apartamente deja să le finanţăm. Statul la început garantează 50 la sută din costul apartamentului şi pe urmă în fiecare lună o parte din dobândă care este achitată. Tânărul urmează să achite 10 la sută din valoarea apartamentului", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

În cadrul vizitei Andrian Candu a mai anunţat că Parlamentul va oferi patru burse în sumă de 15, 10 şi 5 mii de lei pentru cei mai buni studenţi.

De asemenea preşedintele Parlamentului a discutat cu studenţii şi despre atragerea investițiilor, dezvoltarea sectorului IT, facilități pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor.

Lasă un comentariu