Proiect ambiţios lansat de Ministerul Educaţiei: Mai multe centre pentru tineret urmează să fie deschise în localităţile din Republica Moldova

Embed:

Mai multe centre pentru tineret urmează să fie deschise în localităţile de la noi din ţară în următorii ani. Este proiectul ambiţios lansat de Ministerul Educaţiei, care îşi propune să integreze tânăra generaţie în viaţa comunităţilor. Nouă raioane au semnat deja acorduri de parteneriat în acest sens cu reprezentanţii Guvernului. 

Tinerii care vor frecventa aceste centre vor fi încurajaţi să participe activ la viaţa socială a comunităţii din care fac parte.

"Este vorba în primul rând despre politicile de susţinere a tinerilor, aici vreau să menţionez şi drepturile la o educaţie normală, dreptul tinerilor de a-şi promova interesele privind proiectele de infrastructură", a spus preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

Un astfel de centru funcţionează deja la Soroca. Tinerii de acolo îşi pot pune în aplicare propriile idei pentru dezvoltarea localităţilor.

"Îi încurajăm să implementeze propriile lor proiecte, ceea ce facem la Soroca. Deja am susţinut peste 40 de mini proiecte ale tinerilor din toate comunităţile raionului. Recent la ultima rundă de granturi am mai susţinut încă nouă proiecte", a zis preşedintele Centrului de Tineret Dacia, Soroca, Ion Babici.

În prezent, în opt la sută din totalul localităţilor de la noi din ţară există astfel de centre pentru tineret. Ministerul Educaţiei îşi propune să majoreze numărul acestora, până în anul 2022.

"Sunt preconizate bineînţeles Centre de Tineret în toare raioanele din Republica Moldova, asta înseamnă în 32, dar ele cu siguranţă vor fi mai multe pentru că ele se extind de la nivel raional la cel local, adică şi în sate", a afirmat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat 5 milioane de lei pentru dotarea instituţiilor cu mobilă şi tehnică de calcul.

Lasă un comentariu