Proiecte moldo-ucrainene. Pavel Filip s-a întâlnit cu omologul său ucrainean

Embed:

Premierul Pavel Filip şi omologul său ucrainean, Volodimir Groisman, şi-au dat întâlnire pe malul mării. Ei au discutat, astăzi, la Odesa, despre proiecte de colaborare între cele două state în domeniul transportului şi comerţului. Potrivit lor, în acest an, vor fi semnate acorduri bilaterale privind liberalizarea transportului rutier şi aerian dintre Moldova şi Ucraina.

"Republica Moldova, de rând cu alţi participanţi, împărtăşeşte viziunile politicii de transport, reieşind din sarcinile pe care le are ţara noastră în acest domeniu. Semnând Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, ţara noastră şi-a asumat responsabilitatea şi urmează acest curs", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Pavel Filip susţine că o atenție deosebită trebuie acordată calității drumurilor care leagă Chișinăul și Odesa,  precum şi reabilitării porţiunii de cale ferată Basarabeasca-Berezino.  

Prim-ministrul a vorbit şi despre postul comun de control "Cuciurgan-Pervomaisc". Potrivit lui, acesta şi-a demonstrat eficienţa atât pentru simplii călători, cât şi pentru agenţii economici.

"Îmi face o deosebită plăcere să menţionez participarea la forumul nostru şi a oamenilor de afaceri, pentru care şi se organizează astfel de evenimente, deoarece infrastructura nu trebuie separată de business", a afirmat prim-ministrul, Pavel Filip.

"Vedem un potenţial mare pentru dezvoltarea transportului pe râuri. Credem că este posibilă o creştere de zece ori a posibilităţilor de transportare a mărfurilor pe râuri. Sunt paşi concreţi pe care îi facem împreună, ca economiile noastre să se dezvolte în condiţii convenabile", a spus premierul Ucrainei, Volodimir Groisman.

Pavel Filip a mai spus că integrarea în coridoarele de transport Europa-Asia este extrem de importantă pentru ţara noastră, deoarece va permite eliminarea barierelor administrative, va asigura tranzitul liber prin Moldova pentru operatorii străini și va contribui la creșterea transportului de mărfuri și a fluxului de pasageri între țările noastre.

Printre proiectele moldo-ucrainene de viitor este restaurarea drumului Platonovo-Liubaşevka şi instituirea punctului de control vamal comun Palanka-Mayaki-Udobnoe.

Lasă un comentariu