Proiecte noi. Legislaţia din mass-media, îmbunătăţită treptat

Embed:

Grupul de lucru, creat de Parlament, pentru a îmbunătăți legislația din domeniul mass-media va prezenta primele proiecte de lege până la sfârşitul anului.  

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, după prima ședință de lucru a grupului. Printre prioritățile experților se numără elaborarea unui nou cod al audiovizualului, a două strategii privind Securitatea Informațională și cea de dezvoltarea a Mass media.

La fel, vor fi îmbunătățite mai multe legi, printre care cea cu privire la publicitate, Legea presei și cea a accesului la informație. 

"Acest grup de lucru își are ca scop să vină cu cele mai bune practici și cu cea mai bună experiență în legislația RM să avem cele mai bune elemente de dezvoltare a mass-media. Îmi pun foarte mari speranțe în acest grup de lucru, care și-a început astăzi activitatea", a afirmat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Grupul de lucru este creat din 20 de membri, dintre care experți locali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor de presă și a societăţii civile. Experții se bucură de susținerea, inclusiv financiară, a Consiliului Europei și a Uniunii Europene.

Lasă un comentariu