Promovează lectura. Scriitorul Iulian Filip a deschis în curtea unui bloc din Capitală o bibliotecă

O mini bibliotecă pentru copii a fost deschisă, ieri, în curtea unui bloc de locuinţe din sectorul Buiucani al Capitalei. Inițiativa aparține poetului Iulian Filip, care locuieşte în această casă.

"Copilul când găsește o carte în această bibliotecă, care declanşează și spiritul de competiție, copiii se laudă, ce cartea au citit, și a captivat, și atunci celălalt în contextul acesta vrea și el s-o citească", a spus scriitorul Iulian Filip.

Deocamdată, în curte a fost instalat doar un stand cu cărţi, însă locatarii blocului nu au de gând să se oprească aici.

Micii locatari ai blocului s-au pregătit din timp pentru eveniment şi au învăţat câteva poezii. 

Oaspeţii evenimentului au fost serviţi cu plăcinte.

La lansarea micii biblioteci au venit reprezentanţii Preturii sectorului Buiucani şi câţiva scriitori, care au donat cărţi. 

"Este un eveniment cu totul deosebit, pentru că apare dintr-o dată o bibliotecă ambulantă în curtea unei casei de locuit, unde copii vor crește alături de cărți", a zis scriitorul Aurelian Silvestru.

"Am venit cu donație de carte, din partea preturii 25 de cărți. Am improvizat și plăcinţele cu mărar ale lui Iulian Filipp, şi noi am venit pretura cu plăcinte pentru copilaşi, pentru părinţi", a afirmat pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco.

Biblioteca însumează, deocamdată, 100 de cărți, inclusiv operele lui Vasile Romanciuc, Aurelian Silvestru, Ianoș Țurcanu şi Iulian Filip.

Lasă un comentariu