Proprietarul depozitului de pe strada Uzinelor nu şi-a onorat angajamentele. Panourile exterioare riscă să se prăbuşească în orice clipă

Embed:

Proprietarul depozitului de pe strada Uzinelor din Capitală care a ars în urma unui incendiu, în toamna anului 2016, încă nu a demolat etajele superioare ale clădirii avariate. Astfel, panourile exterioare riscă să se prăbuşească în orice clipă, iar accesul pietonilor în zonă este, în continuare, blocat. Această situaţie o nemulţumeşte pe primarul interimar Silvia Radu, care a cerut să fie luate măsuri suplimentare pentru a înlătura problema. Potrivit autorităților municipale, agentul economic care trebuia să demoleze edificiul a primit autorizația în martie anul trecut, dar a tot amânat începerea lucrărilor, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Șoferii din Capitală sunt nemulţumiţi că, deja de mai bine de un an, sunt nevoiţi să înconjoare câteva străzi, pentru a evita depozitul avariat.

Potrivit pretorului sectorului Ciocana, proprietarul depozitului se află peste hotare, dar a promis că va începe lucrările în următoarele patru săptămâni.

"Noi am discutat cu el la telefon, el este plecat peste hotare. Săptămâna aceasta revine și vom afla informația respectivă și vă informez pe parcursul săptămânii", a spus pretorul sectorului Ciocana, Galina Bostan.

Silvia Radu afirmă că Primăria ar putea merge în instanţa de judecată, pentru că proprietarul clădirii nu şi-a onorat angajamentele. El urma să demoleze etajele superioare ale depozitului în trei săptămâni, după incendiul din 2016.

"Înainte de a veni agentul economic, dvs. împreună cu Inspecția în Construcții faceți o adresare ca să urgenteze. – Noi am făcut adresare către agentul respectiv. – Faceți una repetată, ca pe urmă să mergem în judecată! Nu putem să lăsăm lucrul acesta așa. El se duce peste hotare și se plimbă, dar oamenii stau și suferă", a zis primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din luna noiembrie a anului 2016. Flăcările s-au declanşat în urma unui scurtcircuit, după ce un agent economic a folosit un aparat de încălzire încălcând normele antiincendiare. 

Lasă un comentariu