Proteste în Spania. Oamenii cer separatiştilor să renunţe la independenţă

Embed:

Proteste de amploare în Spania. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere separatiştilor catalani să renunţe la declararea independenţei. Manifestaţii au loc în mai multe oraşe, pentru a doua zi consecutiv. Cele mai mari se desfăşoară în capitala spaniolă, Madrid. 

Potrivit protestarilor, criza politică ar putea fi soluţionată doar în urma unui dialog dintre Guvernul de la Madrid şi cel din Catalonia. Duminica trecută, în regiunea separatistă a avut loc un referendum privind declararea independenţei, considerat ilegal de Uniunea Europeană.

Catalanii au ieşit în masă la vot, iar plebiscitul s-a lăsat cu violenţe între poliţişti şi alegători. În urma altercaţiilor, 900 de persoane au fost rănite.

Rezultatele scrutinului arată că 90 la sută dintre participanţii la vot vor să se despartă de Spania. Ca urmare, marţi, autorităţile catalane intenţionează să declare independenţa.

Catalonia, în componența căreia intră orașul Barcelona, are 7,5 milioane de locuitori şi este una dintre cele mai bogate și industrializate regiuni din Spania.

Lasă un comentariu