Proxeneţi deconspiraţi. Un moldovean şi o femeie din Belarus, reţinuţi de procurorii PCCOCS

Embed:

Un moldovean și o femeie din Belarus au fost reținuți de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, fiind bănuiți de proxenetism. Potrivit anchetatorilor, cei doi ar fi racolat mai multe tinere din țara noastră ca să presteze servicii de video-chat erotic.

Procurorii susţin că fetele erau racolate prin intermediul anunțurilor de angajare. Tinerelor li se promitea un salariu de 20 de mii de lei, însă jumătate din bani ajungeau la cei doi presupuşi proxeneţi.

"Postau anunțuri că angajează modele pentru videochat, fără a indica momentele despre erotică sau altceva", a spus ofiţerul CCTP, Ana Jizdan.

În plasa proxeneţilor ar fi căzut cel puţin șapte tinere.

"Prestează aceste servicii persoanelor care nu sunt rezidenți ai Republicii Moldova, de obicei beneficiază de aceste servicii din partea cealaltă a globului, Statele Unite, Canada", a afirmat procurorul PCCOCS, Anatolie Pitel.

Indivizii au fost deconspirați cu ajutorul unui ofițer sub acoperire. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la șapte ani de închisoare.

Lasă un comentariu