Pungi, sticle de plastic, mucuri de ţigară şi cutii de bere. Parcul de pe strada Hristo Botev este împânzit de gunoaie

Embed:

Pungi, sticle de plastic, mucuri de ţigară şi cutii de bere. Este tabloul dezolant din parcul de pe strada Hristo Botev din Capitală. Oamenii aruncă deşeurile pe jos fără să le pese de natură. Muncitorii de la Spaţii Verzi au făcut ordine, acum câteva zile, dar gunoiul a apărut din nou, peste noapte.

După ce mai mulţi locuitori ai Capitalei au făcut reclamaţii la primărie, fiind indignaţi de mizeria de pe strada Hristo Botev, edilul interimar, Silvia Radu, le-a ordonat responsabililor de la Spaţii Verzi să ia măsuri.

Muncitorii au curățat arborii și au evacuat cinci camioane de deşeuri menajere, dar, la scurt timp, strada a fost din nou invadată de gunoi.

"Au adus cioburi din sticle, resturi din materiale de construcție. Cei care locuiesc în zonele alăturate au tomberoane de gunoi. Chiar pe această stradă, Hristo Botev, la circa o sută de metri, este un platou amenajat", a spus șeful-adjunct Î.M. Asociația de gospodărie a spațiilor verzi, Galina Leahu.

Reprezentanții Primăriei Chişinău spun că vor lua măsuri suplimentare pentru a menţine ordinea.

"În primăvară, aici va fi instalat mobilier stradal, urne suplimentare, pentru a asigura să fie, pentru toți cetățenii să fie destule", a afirmat ofițerul de presă al Primăriei, Vadim Brînzaniuc.

Municipalitatea a transferat, în 2018, 60 de milioane către întreprinderea Spații Verzi. Două milioane sunt prevăzute pentru salubrizare.

Lasă un comentariu