Rămân după gratii. Suspecții tentativei de omor a lui Vlad Plahotniuc, în arest

Embed:

Cei şapte învinuiţi de tentativa de asasinare a preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, rămân în izolator. Magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău au respins, astăzi, contestațiile depuse de avocaţii inculpaţilor, prin care au cerut eliberarea lor.

În timpul procesului, avocatul a trei dintre presupuşii asasini a negat toate acuzaţiile care li se aduc acestora. De cealaltă parte, procurorii sunt mulţumiţi de decizia instanţei. Ei spun că au probe suficiente care confirmă vinovăția suspecților.

Săptămâna trecută, judecătorii i-au plasat pe bănuiți în arest pentru 30 de zile. Tentativa de asasinare a politicianului Vlad Plahotniuc a fost dejucată de către poliţiştii şi procurorii din ţara noastră împreună cu instituţiile de drept din Ucraina. 8 suspecţi au fost reţinuţi în data de 7 aprilie la Chişinău, iar alţii 9 în ţara vecină.

Potrivit procurorilor, omorul a fost comandat de doi moldoveni, unul dintre ei fiind o autoritate criminală, care se află acum la Moscova. Potrivit procurorilor, membrii grupării din Ucraina, implicaţi în acest caz, urmau să primească 200 de mii de dolari şi un bonus de la cei care au comandat omorul.

Lasă un comentariu