RĂMÂNE ÎN AREST la domiciliu. Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, nu scapă de pedeapsă

Embed:

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu. Magistraţii  Judecătoriei Chişinău au admis demersul procurorului privind prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile. Aceştia şi-au motivat solicitarea prin faptul că anterior Chirtoacă ar fi încercat să influenţeze martorii care figurează în acest caz.

Dorin Chirtoacă susţine că demersul procurorilor este neîntemeiat. Primarul suspendat al Capitalei este nemulţumit de faptul că foşti subalterni, care figurează în dosarul parcărilor cu plată, vor depune mărturii.

Potrivit procurorilor, magistraţii au decis prelungirea arestului la domiciliu, pentru că Dorin Chirtoacă a încercat să influenţeze mersul anchetei, după ce a fost pus sub acuzare. Mai mult, anchetatorii spun că învinuitul a încercat să intimideze unul dintre martori.

Între timp, un grup de 200 de profesori din Republica Moldova şi România au semnat o declaraţie prin care își exprimă nemulțumirea faţă de acțiunile denigratorii la adresa lui Dorin Chirtoacă.  

Informaţia a fost publicată de liderul PL, Mihai Ghimpu, pe pagina sa de facebook. Următoarea şedinţă în cazul primarului suspendat va avea loc în luna septembrie. Chirtoacă a fost reţinut în data de 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. El este bănuit de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit legislaţiei, acesta riscă până la șapte ani de închisoare. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Lasă un comentariu