Război pe Facebook. Năstase, acuzat că şi-a numit susţinătorii din PMAN "proşti"

Embed:

Război politic pe facebook, între Andrei Năstase şi Dorin Chirtoacă.
Totul a pornit de la faptul că Năstase i-a cerut primarului Capitalei, aflat în arest la domiciliu, să-şi dea demisia, chiar dacă nu-l consideră vinovat. La rândul său, prim-vicepreşedintele liberal l-a acuzat pe liderul Partidului "DA" că ar face jocul socialiştilor şi că s-ar lansa în campania electorală pentru şefia Primărie, chiar dacă încă nu i s-au uscat pantalonii. Mai mult, Dorin Chirtoacă i-a amintit lui Andrei Năstase că în peroada protestelor organizate de Platforma DA şi-a insultat propriii susţinători, numindu-i "proştii din Piaţa Marii Adunări Naţionale".

Într-o postare video pe pagina sa de Facebook, Andrei Năstase a declarat că Dorin Chirtoacă trebuie să-şi dea urgent demisia, chiar dacă nu e vinovat.

"Acum trebuie să luaţi o decizie majoră, poate cea mai importantă din viață, care să scoată Chişinăul şi locuitorii acestui oraş dintr-un impas administrativ și politic. Aveți obligația morală și de drept să demisionaţi urgent."

Reacţia lui Dorin Chirtoacă nu s-a lăsat mult aşteptat şi a fost una dură:

"Pazeşte-mă, Doamne, de prieteni, ca de duşmani mă voi apăra şi singur. Am vazut acum mesajul, generos ajutor din partea Dvs. Asta e ca şi cum ar fi cineva la pamânt şi ar veni un "frate de luptă" şi i-ar trage un glonte in cap, "kontrolinii vistrel v golovu", cum se spune la cei cărora le faceţi servicii, dupa cum se vede."


Aşa a comentat Chirtoacă sfaturile liderului DA, reproşâdu-i ironic că deja lui Năstase că ar fi început campania pentru fotoliul de primar, deşi încă nu i s-au uscat bine pantalonii după protestul de săptămâna trecută. Edilul a făcut aluzie la fotografia devenită virală, în care Năstase apare cu pantalonii uzi, după ce a fost îmbrâncit de manifestanţi.


Chirtoacă nu a ezitat să ia în derâdere şi activitatea politică a lui Năstase, îndemnându-l să nu se mai facă de râs, urcându-se "isteric pe alte scene", întrucât se face de râs chiar şi în faţa electoratului Partidului "DA", pe care îl dispreţuieşte.

"Aţi uitat că după ce m-aţi făcut "sukin sîn" în Piaţa Marii Adunării Naţionale, a doua zi vă cereaţi scuze şi spuneaţi că asta nu este părerea Dumneavoastră, de fapt, că aţi spus-o aşa la miting "pentru proştii aceia din PMAN". Să chem persoană să depună o mărturie sau recunoaşteţi de bună voie?", a întrebat Chirtoacă.


Primarul Capitalei sugerează că Năstase ar merita să ia "la moacă" pentru insultele aduse oamenilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. De asemenea, liderul "DA" este acuzat de laşitate şi cinism.

"Să bagi cuţitul în spate unui om aflat temporar la pământ, asta e o faptă demnă de lider de Platforma "Demnitate si Adevăr"? Mai rămâne să se roage să fiu condamnat, ca sa aibă loc alegerile...", a mai adăugat Chirtoacă.

Procurorii Anticorupţie au solicitat Consiliului Municipal Chişinău suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general, după ce au finalizat instrumentarea dosarului penal, în care Chirtoacp este învinuit de corupere pasivă şi trafic de infuienţă în cazul parcurilor cu plată. Chirtoacă se declară nevinovat şi a solicitat partenerilor europeni şi din SUA să ia atitudine faţă de abuzurile procurorilor.

Lasă un comentariu